Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний
Тел.:
Робоча віза в США 2021 оформлення віз, фото на avisa.com.ua

Опубліковано на Avisa:   16.02.2021

Сполучені штати Америки приваблива країна для життя і роботи для багатьох людей. Переїхавши в країну люди планують отримати нові кар'єрні можливості, збільшити свій рівень доходу, створити бізнес. Політичний клімат в США досить сприятливий, створює всі умови для якісного життя. Більшість людей так само думають про майбутнє своїх дітей, особливо будуть користуватися привілеями ті діти, які народяться в США, тому що при народженні дитина автоматично стає громадянином цієї країни.

У Вас є намір працювати в США? Тоді Ви повинні пам'ятати про те, що кожен українець повинен отримати робочу візу в США. І перше з чого необхідно починати це з пошуку роботодавця. Щоб запустити процес Ваш майбутній роботодавець повинен мати Трудову сертифікацію (дозвіл на працевлаштування), яку необхідно отримати в департаменті праці США.

Найважливіший документ, який Ви повинні отримати від вашого роботодавця це затверджена форма I-797, отримавши її Ви можете сміливо подавати свої документи в посольство. Щоб роботодавець зміг Вам надати цю форму йому необхідно буде подати на Вас петицію по формі I-129. Дану петицію роботодавець подає до Служби імміграції та громадянства США (USCIS).

Як оформити робочу візу в США українцям?

Крок 1. Зайнятися пошуком роботодавця.

Крок 2. Потенційний роботодавець подає на Вас петицію.

Крок 3. Дочекатися затвердження петиції.

Крок 4. Після затвердження петиції Ви зможете запускати процес по отриманню трудової візи в США.

Крок 5. Сплатіть візовий збір посольства США.

Крок 6. Заповніть спеціальну форму онлайн DS-160.

Крок 7. Підготуйте документи.

Крок 8. Забронюйте дату співбесіди в посольстві США.

Крок 9. Пройдіть співбесіду.

Крок 10. Отримайте робочу візу в США.

Оформляючи робочу візу в США, заявники часто стикаються з питанням яку категорію робочої візи вибрати, адже їх досить багато і потрібно розібратися яка категорія візи буде підходити саме Вам. Від правильно обраної категорії робочої візи в США буде залежати рішення візового офіцера схвалити Вам робочу візу в США чи ні. Перед тим як запускати процес оформлення ми рекомендуємо звернутися за консультацією до візових фахівцям компанії Avisa.

Категорії робочих віз в США:

Віза C1 / D (віза моряка) – є неімміграційною, що дозволяє легально працювати на території США членам екіпажів морських або повітряних суден, що знаходяться в США або які перетинають транзитом територіальні води або повітряний простір США, але тільки, коли судно виконує рейс.

Віза B-1 – по даній візі можна працювати, якщо Ви є особистим помічником або домашнім персоналом роботодавця, який подорожує по справах в США або який тимчасово буде жити на території США.

Віза R (релігійна віза в США) – оформляється для людей, які мають намір працювати на релігійну організацію в США за своїм релігійним покликанням.

Віза I (віза в США для журналістів) – ця віза видається співробітникам іноземних ЗМІ для тимчасових поїздок в США, які будуть здійснювати професійну діяльність на території США.

Віза H-1B – за цією ж візою Ви можете працювати тільки якщо Ви вузькопрофільний фахівець у якій-небудь сфері діяльності. У Вас має бути вища освіта або її еквівалент в тій сфері роботи, яку Ви будете виконувати в США. Віза в США H-1B видається на 3 роки, з можливістю продовження до 6 років, не виїжджаючи з США.

Віза H-2A – віза для тимчасових або сезонних сільськогосподарських робіт. Роботодавці США можуть наймати іноземців для сезонних робіт, але за умови, що вони не змогли знайти достатню кількість працівників серед резидентів США.

Віза H-2В – віза для тимчасових або сезонних несільськогосподарських робіт.

Віза H-3 – для проходження практики / стажування в США.

Віза H-4 – призначена для членів сім'ї головного заявника, який буде працювати на території США. Якщо Ви отримали візу категорії H Ваші близькі (чоловік / дружина, діти до 21 років) можуть супроводжувати Вас в США. При цьому Ваші близькі не мають права працювати в США.

Віза L-1 – оформляється для переведення співробітника всередині іноземної компанії, яка має філію в США або дочірню компанію. Співробітник, повинен займати топову посаду або посаду, яка передбачає володіннями унікальних знань. При переведенні співробітник повинен зайняти аналогічну посаду. Так само необхідно, щоб заявник безперервно пропрацював не менше 1-го року протягом останніх 3-х років в даній компанії за межами США.

Віза L-2 – ця віза в США призначена для близьких заявника, який отримав візу L-1. Тобто Ваша дружина / чоловік і діти до 21 року зможуть супроводжувати Вас в США. Дружина / чоловік зможуть працювати на території США. По приїзду в країну їм потрібно буде подати заяву за формою I-765 в USCIS. Діти працювати не мають права.

Віза О – тип цієї робочої візи в США відкривається для осіб, які володіють особливими здібностями, наприклад в мистецтві, кінематографі, освіті, науці, спорті. Так само їх помічники можуть звертатися за цією категорією візи.

Віза P – видається діячам культури, спортсменам, які в рамках своєї програми будуть тимчасово працювати в США.

Віза Q – призначена для учасників програм міжнародного культурного обміну, які мають достатню кількість знань і досвіду в культурі і традицій своєї рідної країни. Мета поїздки заявника - прилучення приймаючої країни до історії, культурних особливостей своєї країни.

Список документів, щоб отримати робочу візу в США.

На жаль, загального списку документів, який би підійшов для кожного з перерахованих вище категорій робочих віз в США немає, до кожного випадку необхідно підходити індивідуально. Але є кілька документів, які є обов'язковими (не стосується категорій віз C1 / D, B1, I):

  • Запрошення від роботодавця, а саме затверджена петиція – I-797.
  • Диплом про вищу освіту по Вашій спеціальності (не нижче бакалавра).
  • Документи, що підтверджують наявність Вашого професійного досвіду і навичок.
  • Ваше резюме.
  • Довідка з місця роботи про зарплату від нинішнього роботодавця або з попереднього місця роботи.
  • ПІБ, а також контактні дані кадрових служб Вашого теперішнього місця роботи або попереднього місця роботи.

Звертаючись за робочою візою в США 2021 особливо важливо бути уважним до деталей і розібратися з усіма вимогами посольства США. Тому що найменша помилка може обернутися відмовою у візі.

Тому рекомендуємо скористатися послугами нашої компанії Avisa для того, щоб максимально бути впевненими в собі і в своїх документах. Так як співробітники нашої компанії зможуть надати максимально повну інформацію по Вашому типу візи.

Рейтинг: 5 / 5 (1)

Поради

Корисно знати

Як читати візу в США в 2020 році?

Яка б не була Ваша мета поїздки в США Вам в обов'язковому порядку необхідно отримати візу. Тому перед тим, як планувати ...

Green Card 2022. Керівництво до дії

В просторах інтернету можна знайти безліч статей та інформації з приводу грін кард. Щоб зрозуміти повністю весь процес, ...

Правила користування не імміграційною візою B1 B2

Комбінована не імміграційна віза B1 B2 призначається для короткострокових ділових і розважальних подорожей до США, а так ...

Що потрібно знати перед подачею на візу в США?

Отримати візу в США складно, але тільки на перший погляд. Маючи повне розуміння процесу і знання всіх нюансів пов’язаних ...

Віза в США для українців під час війни 2022?

З лютого 2022 року посольство США в Україні припинило свою діяльність у галузі видачі неіміграційних та імміграційних ві ...

Подайте
швидку заявку

З Вами зв'яжеться наш менеджер для обговорення деталей

Введіть ім'я
Введіть номер телефону
Введіть ваше мiсто
Avisa
Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний