Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний
Тел.:
Програма U4U для українців у 2024 оформлення віз, фото на avisa.com.ua

Опубліковано на Avisa:   23.03.2024

У світлі викликів, з якими стикається Україна, з'являються програми, спрямовані на підтримку її громадян. Однією з таких ініціатив є програма "Єднання заради України" (U4U), яка була анонсована урядом США, що надає українцям можливість знайти безпечний притулок у Сполучених Штатах Америки.

Основою програми U4U є концепція гуманітарного пароля, який дозволяє українцям в'їзд до США на основі гуманітарних причин. Головна умова – знайти спонсора в США, який погодиться надати фінансову підтримку і допомогу з адаптацією.

 

Особливості гуманітарного паролю в США.

У квітні 2022 року президент США Джо Байден оголосив про запуск програми "Єднання заради України" (U4U), спрямованої на підтримку українців, які прагнуть уникнути наслідків війни. Ця ініціатива, реалізована урядом Сполучених Штатів, надає українським біженцям можливість в'їзду на територію США. Важливою особливістю програми є те, що вона дозволяє перебувати в Америці протягом двох років із правом на офіційне працевлаштування та навчання для дітей.

Детальні правила цієї програми були оприлюднені на сайті імміграційної служби США, що забезпечує доступність і прозорість інформації для потенційних учасників. З одного боку програма є абсолютно безкоштовною, тому розібравшись в процесі, Ви чи Ваш спонсор можете все зробити самостійно, використовувати офіційні джерела для подачі заявки. З іншого боку може виникнути ситуація, коли людині чи спонсору потрібна допомога у заповненні документів і тоді виникає потреба звернутись до спеціалістів.

 

Що потрібно знати, щоб не попасти до шахраїв:

  1. Перед тим, як розпочинати співпрацю з компанією чи приватною особою, прочитайте відгуки про них в інтернеті, попросіть офіційні документи, щоб переконатись, в тому, що компанія зареєстрована і працює офіційно;
  2. Постарайтесь також прочитати про програму U4U, занотуйте питання, які Ви зможете задати компанії чи приватній особі. По їх відповідям можна оцінити кваліфікованість та обізнаність працівників компанії чи приватної особи;
  3. Пам’ятайте, що Ви завжди можете самостійно знайти спонсора в США безкоштовно, оплата компаніям чи приватній особі за пошук спонсора не є обов’язковою умовою програми і не вітається урядом США.

 

Наша компанія, Avisa не займається пошуком спонсорів в США. Ми допомагаємо у процесі заповнення необхідних форм за спонсора та бенефіціара.

 

Хто такий бенефіціар по програмі U4U?

Бенефіціар - це громадянин України або його найближчий родич, який не є громадянином України, і перебуває за межами Сполучених Штатів, може бути розглянутий як кандидат на отримання гуманітарного пароля в рамках програми " Uniting for Ukraine ".

 

Умови участі по програмі U4U для бенефіціара:

  • Бути громадянином України та мати дійсний український закордонний паспорт (дитина може бути вписана в паспорт одного з батьків);
  • На момент 11 лютого 2022 року бенефіціар мав постійно проживати на території України і переміщення за кордон відбулось внаслідок вторгнення;
  • Перебувати за межами США на момент розгляду заявки від спонсора;
  • Мати необхідні вакцини, які вимагаються по програмі “Єднання заради України” (кір, поліомієліт, Covid-19);
  • По приїзду в США, на протязі 90 днів, пройти медичний скринінг на туберкульоз, включаючи аналіз на вивільнення інтерферону-гамма (IGRA).

 

Також гуманітарний пароль по U4U можуть отримати найближчі члени сім'ї бенефіціара, які не є громадянами України. До цього кола відносяться:

  • дружина/чоловік або цивільний партнер;
  • неодружені діти віком до 21 року.

 

Важливо! Діти до 18 років, які подорожують за програмою Uniting for Ukraine, повинні проходити прикордонний контроль з одним із батьків або в супроводі законного опікуна.

 

Як отримати гуманітарний пароль в США, основні кроки:

  1. Мати спонсора в США;
  2. Заповнити форму I-134A на сайті Служби громадянства та імміграції США (USCIS);
  3. Отримати схвалення спонсорської форми I-134A від USCIS;
  4. Пройти верифікацію біографічних даних та інформацію про вакцинацію;
  5. Отримати дозвіл на подорож (travel authorization) на кожного члена сім'ї.

Однією з суттєвих кроків по програмі Uniting for Ukraine в США – мати спонсора. Це можуть бути ваші родичі, друзі, знайомі або навіть незнайомі люди, які мають офіційний статус в США та можуть демонструвати фінансову спроможність. Перший крок має зробити саме спонсор, який заповнює форму про фінансову підтримку I-134A (affidavit of support) з усіма даними про себе та про українського бенефіціара.

 

Категорії осіб, які можуть виступати як спонсори:

  • Громадяни США за народженням або натуралізацією;
  • Законні постійні резиденти, законні тимчасові резиденти та особи з умовним постійним резидентством (Legal Permanent Resident або Green Card Holder);
  • Неіммігранти з законним статусом, які зберегли свій не імміграційний статус та не порушили умови цього статусу (наприклад це можуть бути особи, які знаходяться на території США по робочій чи студентській візі);
  • Особи, які отримали притулок, статус біженця, статус TPS або гуманітарний пароль;
  • Особи з тимчасовим захищеним статусом, а також особи зі статусом відстроченої дії (включаючи учасників програми DACA) або DED.

Ідея створення цієї програми з наявним спонсором була в тому, щоб людина, яка проживає на території США, змогла допомогти новоприбулим з адаптацією.

 

Спонсор має підтвердити, в допомозі українцям при переїзді з такими питаннями:

  • Забезпечити бенефіціара безпечним житлом і необхідними предметами для першої необхідності;
  • Зустріти українця після прибуття в Сполучені Штати та допомогти йому дістатися до місця тимчасового проживання;
  • Переконатися, що українському бенефіціару надаються всі необхідні медичні послуги;
  • У разі потреби допомогти оформити всі необхідні документи для отримання роботи, страхування;
  • У разі потреби надати підтримку в отриманні освіти, вивченні англійської мови, знаходженні роботи, а також в оформленні дітей у навчальних закладах і т.д.

 

Навіть, якщо Вам не потрібна ця допомога, при подачі форми I-134A спонсор має вказати, чим саме він зможе Вам допомогти перший час.

 

Після схвалення форми I-134A спонсору має прийти повідомлення про це, а бенефіціару приходить повідомлення про схвалення I-134A (USCIS Account Access Notice). У повідомленні буде міститись інформація про подальші кроки бенефіціара та інструкція, як створити обліковий акаунт myUSCIS  на сайті USCIS. Цей аккаунт дуже важливий, тому що надалі через нього Вам потрібно буде підтвердити, що Ви зробили тест на туберкульоз.

 

Лист від USCIS з інструкціями приходить безпосередньо на пошту бенефіціара, тому дуже важливо, щоб спонсор чи людина, яка буде заповнювати заяву за спонсора вказали правильно Вашу електронну пошту. До речі, це ще один спосіб визначити Ви працюєте з шахраями чи ні. Шахрай як правило буде переконувати, що всі листи будуть приходити йому на електронну пошту, Ваша пошта не потрібна. Тому якщо Ви звертаєтесь за допомогою в цьому процесі, обов’язково уточнюйте нюанс з електронною поштою.  Апліканти повинні регулярно перевіряти свою електронну пошту, включаючи папку зі спамом та рекламою, на наявність важливих повідомлень від USCIS.

 

Які фінансові зобов’язання спонсора по програмі "Єднання заради України"?

Спонсор має подати на кожного заявника (бенефіціара) форму I-134 "Декларація про фінансову підтримку". Поданням цієї форми спонсор підтверджуєте, що може фінансово підтримати основні потреби українця, яких він/вона спонсорує, протягом двох років, якщо це стане необхідним. Хоча ця заява не має юридичного зобов'язання, важливо розуміти, що бенефіціари, ймовірно, будуть потребувати допомоги спонсора по прибуттю, включаючи фінансову підтримку, поки вони працюють над відновленням свого життя.

USCIS має переконатись, що спонсор, відповідає певним фінансовим критеріям, тому важливо буде надати до заяви такі фінансові документи спонсора, як податкові декларації, виписки з банку та виписки по зарплаті.

 

Дозвіл на в’їзд (travel authorization).

Після підтвердження українським бенефіціаром його біографічної інформації та виконання всіх інших вимог, його заява буде розглянута далі. У разі отримання дозволу на в'їзд Travel Authorization до Сполучених Штатів за гуманітарним паролем українець отримає електронний лист з проханням перевірити свій обліковий запис у myUSCIS на наявність дозволу на подорож. Після цього він буде відповідальний за організацію та фінансування своєї поїздки до США. Дозвіл на поїздку буде дійсним протягом 90 днів.

 

Наша компанія Avisa готова надати вам допомогу на всіх етапах оформлення по даній програмі. Починаючи з першого кроку і до фінального завершення процесу, наша команда буде з вами крок за кроком. Незалежно від того, чи потрібна вам консультація, підтримка в оформленні документів чи допомога на етапі початку життя в новій країні, ми будемо поруч з вами. Звертайтеся до нас за інформацією через електронну пошту: [email protected] або за номером телефону: +380975772727. Наша мета - зробити процес отримання гуманітарного пароля в США якнайбільш простим і зручним для вас.

Рейтинг: 5 / 5 (1)

Поради

Корисно знати

Як пройти співбесіду в посольстві США?

Більшість претендентів на не імміграційну візу до США повинні пройти співбесіду з консульським офіцером, під час якого н ...

Як отримати студентську візу в США в 2020 році?

Навчатися в Сполучених Штатах Америки завжди було перспективною ідеєю. Студенти з усього світу, в тому числі і з України ...

Як оформити термінову візу в США?

Оформлення візи в США довготривалий та не простий процес. Але якщо обставини складаються таким чином, що відвідати США н ...

Переможцям лотереї Грін Кард 2021 (The DV-2021 Diversity Visa program), що робити далі?

Щороку люди беруть участь у відомій лотереї Грін Кард, заявки на яку приймаються зазвичай з жовтня по листопад ...

Чим може закінчитися співбесіда в посольстві США?

Ви заповнили анкету, призначили дату співбесіди, підготували всі документи і обґрунтування чому Вам потрібно їхати в США ...

Подайте
швидку заявку

З Вами зв'яжеться наш менеджер для обговорення деталей

Введіть ім'я
Введіть номер телефону
Введіть ваше мiсто
Avisa
Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний