Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний
Тел.:
Віза в США для українців під час війни 2022? оформлення віз, фото на avisa.com.ua

Опубліковано на Avisa:   04.10.2022

З лютого 2022 року посольство США в Україні припинило свою діяльність у галузі видачі неіміграційних та імміграційних віз до США для українців. На даний момент отримати візу до США можна лише закордоном. Опрацюванням імміграційних віз Державний Департамент США призначив посольство США у Франкфурті.

Щоб отримати візу до США в 2022 необхідно спочатку вибрати тип візи та посольство, в якому Ви будете проходити співбесіду. Найчастіше українці подають документи на візу до США у таких країнах як Польща, Німеччина, Чехія, Австрія, Словаччина тощо. Консульський збір у цих країнах можна сплатити карткою в особистому кабінеті. Вибір типу візи до США буде залежати від мети Вашого візиту.

Найбільш популярні типи віз у США:

  • B-1 – відвідування бізнес-зустрічей, конференцій, виставок.
  • B-2 – підходить тим заявникам, які мають на меті візит до США – туризм, відвідування родичів/друзів, короткострокове лікування, короткострокове навчання.
  • F-1 – видається студентам, які навчатимуться в акредитованому навчальному закладі США (університеті, коледжі, приватній середній школі) або для вивчення англійської мови у приватних школах.

Зверніть увагу, як правило, посольство США видає комбінований тип візи B-1/B-2. Для українців максимальний термін видачі такої візи – 10 років. Маючи візу B-1/B-2 до США, Ви зможете комбінувати цілі візиту до країни.

Віза США в 2022 процедуру оформлення:

  1. Визначьтеся з метою візиту та типом візи до Америки;
  2. Оберіть країну, де розташоване посольство США, в якому подаватимете заяву на візу;
  3. Заповніть візову анкету DS-160 на кожного, хто оформляє візу до Штатів. Заповнити анкету на візу до США можна на офіційному сайті: https://ceac.state.gov/ceac/;
  4. Зареєструйтесь в особистому кабінеті та сплатіть консульський збір. Як правило, оплатити збір можна карткою. Зареєструватись можна тут: https://www.ustraveldocs.com/;
  5. Виберете вільну дату та час співбесіди у посольстві;
  6. Підготуйте пакет документів для отримання візи до США;
  7. У призначений день і час прийдіть до посольства для оформлення візи в США.

Вартість візи в США для українців – 160 доларів. Дана вартість є консульським збором посольства США для таких типів віз як: B1/B2, F1, C1/D, I, J.

Всім заявникам важливо знати етапи оформлення візи в США в 2022 році, таким чином Ви заздалегідь зможете розібратися в процесі, заповнити форму у своєму темпі, зібрати правильний пакет документів.

Запис на співбесіду на візу в США - один з важливих етапів у цьому процесі, тому що багато посольств у Європі і не тільки у зв'язку з Covid-19 до сьогодні не відкрилися або ж надають мінімальну кількість дат для запису на співбесіду. Перед оплатою збору переконайтеся, що обране Вами посольство США працює та має достатню кількість місць на співбесіду. Ви можете звернутися до наших спеціалістів Avisa з Viber/Telegram або за телефоном: +380975772727 за консультацією.

Підготовка документів на візу в США 2022:

  • Чинний закордонний паспорт;
  • Фото, розмір - 5x5 см, зроблена не раніше ніж півроку тому, на білому тлі;
  • Підтвердження сплати мита за візу до США;
  • Підтвердження заповненої анкети DS-160 (Confirmation page);
  • Документи, що підтверджують тип візи в США;
  • Фінансові папери.

Перелік документів для візи до Америки буде формуватися від обраного Вами типу візи до США. Наприклад, якщо ви вибираєте тип візи B-1 (бізнес), Ви повинні надати підтвердження, а саме: офіційне запрошення від партнерів, на виставку/конференцію/саміт тощо.

Як пройти інтерв'ю на візу в США 2022 року?

Зверніть увагу ще раз, що пройти співбесіду на візу в США в Україні зараз неможливо. Оновити візу в США в Києві так само не можна. Усі звернення та в результаті співбесіди можуть бути призначені у посольствах США в Європі чи будь-якій іншій країні, де працює та приймає посольство. При виборі країни проходження інтерв'ю на візу в США переконайтеся, що в посольстві розмовляють Вашою рідною мовою. Не всі посольства говорять українською/російською, насправді це виняток із правил. Зазвичай співбесіда відбувається англійською мовою. Тому у Вас є також можливість взяти з собою на співбесіду перекладача або знайомого, хто знає мову, якою розмовляють у посольстві.

При оформленні візи в США в Польщі є можливість пройти співбесіду рідною мовою.

У день співбесіди прийдіть до посольства за 15 хвилин до призначеного часу. Не беріть із собою багато речей, оскільки габаритні речі, сумки, заборонені предмети, електронні девайси, запальнички, їжу, воду тощо охорона посольства не пропустить усередину. Все, що Вам необхідно взяти з собою це папку з документами. Деякі посольства мають комірки для зберігання речей, у яких, наприклад, можна залишити телефон, так само дозволяють взяти з собою не велику сумку. Обов'язково прочитайте інструкцію посольства про це, тому що у кожній країні можуть бути різні правила.

Під час співбесіди з візовим офіцером у Вас буде 3–5 хв для того, щоб підтвердити мету Вашого візиту до США та довести, що у Вас немає імміграційних намірів. При співбесіді офіцер спиратиметься на Вашу анкету DS-160, Вашу поведінку та відповіді на його запитання. Документи, які будуть з Вами, можуть навіть не знадобитися, але краще, щоб вони були поруч як додаткові аргументи. Тому вкрай важливо від початку процесу оформлення візи в США заповнити коректно візову форму DS-160 і підготуватися до питань, які може задати візовий офіцер на співбесіді.

Наші візові фахівці Avisa мають великий досвід заповнення візової форми DS-160, а також зможуть проконсультувати перед проходженням співбесіди на візу до Штатів. Два ці пункти дуже важливі, ми рекомендуємо ретельно готуватися самостійно або звернутися до професіоналів.

Якщо людина прийшла не підготовленою до співбесіди, в більшості випадків її чекатиме відмова у візі. Відмова у візі США – тема, яка цікавить всіх заявників, тому що кожен хоче уникнути цієї долі. Щоб не отримати відмову для початку, необхідно оцінити свої шанси на візу в США. Щоб реально розуміти свою індивідуальну ситуацію та об'єктивно оцінювати свої можливості.

Чи можливо отримати візу США після відмови?

Безперечно так, але, щоб розуміти чому бувають відмови у візі США і як отримати візу маючи вже одну або більше відмов, необхідно знати корінь проблеми.

Причини відмов у візі США:

  • Неправильно заповнена візова анкета DS-160;
  • Неправильна модель поведінки на співбесіді;
  • Вас запідозрили в імміграційних намірах;
  • Ви приховали, забули вказати або прикрасили якусь інформацію про себе, своїх родичів чи фінансове становище;
  • Ви, Ваші родичі незаконно перебували на території США;
  • Ви маєте проблеми із законом, судимістю тощо.

Насправді, це найбільш популярний список відмов у візі США, залежно від індивідуальної ситуації можуть бути й інші причини. Перші три причини можна усунути та попрацювати над ними, решта причин – вважаються серйозними порушеннями, після яких довести офіцеру зворотне буде дуже складно. Тому ніколи не намагайтеся обдурити посольство, вся інформація про кожного заявника ретельно перевіряється та найменша підозра в обмані негативно вплине на рішення про видачу візи.

Отримання візи в США з компанією Avisa – це гарантія Вашого спокою та ретельної підготовки по отриманню візи в Америку. Звертайтесь до наших менеджерів за консультацією за телефоном: +380975772727.

Рейтинг: 5 / 5 (4)

Поради

Корисно знати

Як пройти співбесіду в посольстві США?

Більшість претендентів на не імміграційну візу до США повинні пройти співбесіду з консульським офіцером, під час якого н ...

Як отримати гуманітарний пароль в США українцю за новою програмою «Uniting for Ukraine» 2022?

Уряд США наприкінці квітня 2022 анонсував спрощену програму «Uniting for Ukraine» для отримання гуманітарного пароля ...

Віза в США для няні 2021

Процес отримання неімміграційної візи в США завжди був складним. Необхідно знати всі тонкощі і нюанси, особливо якщо це ...

Переможцям лотереї Грін Кард 2021 (The DV-2021 Diversity Visa program), що робити далі?

Щороку люди беруть участь у відомій лотереї Грін Кард, заявки на яку приймаються зазвичай з жовтня по листопад ...

Як оформити термінову візу в США?

Оформлення візи в США довготривалий та не простий процес. Але якщо обставини складаються таким чином, що відвідати США н ...

Подайте
швидку заявку

З Вами зв'яжеться наш менеджер для обговорення деталей

Введіть ім'я
Введіть номер телефону
Введіть ваше мiсто
Avisa
Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний