Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний
Тел.:
Як отримати візу до Британії у 2024? оформлення віз, фото на avisa.com.ua

Опубліковано на Avisa:   27.12.2023

Підготовка до майбутньої поїздки до Сполученого Королівства у новому році включає важливий етап – успішне оформлення візи. Незалежно від мети вашої поїздки - будь то робота, навчання, туризм чи відвідування близьких, правильна інформація та послідовність дій відіграють ключову роль у цьому процесі. У цій статті ми надамо вам важливу інформацію з оформлення візи до Англії у 2024 році. Роз’яснимо різноманітні категорії віз, необхідні умови, етапи подання заявки та інші ключові аспекти.

 

Типи віз та їх характеристики.

Віза до Англії для українців — це важливий крок при плануванні поїздки до цієї країни. Від вибору відповідної візової категорії залежить мета вашого візиту та умови перебування:

  • Віза до Британії C-visit надає українцям можливість відвідувати країну з різними цілями, такими як туризм, ділові зустрічі, гостьові візити та інші. Короткострокова віза категорії C видається на період до 6 місяців, дозволяючи перебувати в Англії не більше 180 днів протягом будь-якого 12-місячного періоду.
  • Віза категорії D-Study призначена для тих, хто планує навчання в Сполученому Королівстві тривалий час, включаючи програми, тривалість яких перевищує 6 місяців.
  • Віза категорії C - Marriage Visitor дозволяє українцям приїжджати до Британії з метою укладання шлюбу чи громадянського партнерства з громадянином чи резидентом країни. Віза має термін дії до півроку з можливістю перебування в країні протягом усього періоду дії візи.
  • Віза категорії C (для водіїв вантажних перевезень) надається водіям, які займаються міжнародними вантажними перевезеннями або пасажирськими перевезеннями, за умови надання чітких ділових причин для свого візиту.

 

Віза до Великобританії для українців під час війни.

У 2024 році діють три різні програми для громадян України, які надають притулок та можливість залишитися в країні, всім, хто біжить від війни.

Існує 3 програми:

  1. Програма підтримки українських біженців (Ukraine Family Scheme):

Ця схема дозволяє громадянам та постійним резидентам Великобританії запрошувати своїх близьких родичів з України приїхати до країни. Близькими родичами вважаються:

  • Чоловік/дружина;
  • Партнер у цивільному шлюбі;
  • Діти віком до 18 років;
  • Батько/опікун дитини віком до 18 років.

Щоб отримати дозвіл на в'їзд за цією схемою, громадянин або постійний резидент Британії повинен подати заяву, вказавши дані родича, що запрошується, і надати докази спорідненості.

  1. Схема «Житло для України» (Homes for Ukraine):

Ця схема дозволяє громадянам та постійним жителям Сполученого Королівства запропонувати житло українським біженцям. Люди, які хочуть скористатися цією програмою, повинні подати заяву, вказавши дані сторони, що приймає, і надати докази житла.

  1. Схема продовження перебування для українців (Ukraine Extension Scheme):

Ця схема дозволяє громадянам України, які мали дозвіл на перебування в Англії в період з 18 березня 2022 року по 16 листопада 2023 року, продовжити своє перебування в країні на строк до трьох років. Щоб скористатися цією програмою, необхідно подати безкоштовну заяву на сайті уряду Британії. У заяві необхідно вказати дані вашої візи та надати докази того, що ви були у Великій Британії на момент початку війни в Україні. Заявки приймаються до 16 травня 2024 року.

 

Як оформити візу в Британію під час воєнних дій?

Якщо в період воєнних дій ваші родичі переїхали до країни туманного Альбіону по спеціальним програмам, і ви прагнете мати можливість регулярно відвідувати їх, Вам рекомендується подати документи для оформлення візової візи категорії C-Visit. Гостьова віза до Великобританії надає право перебування в країні протягом 6 місяців з метою відвідування близьких, друзів або знайомих.

 

Як отримати візу до Англії 2024 року.

Процедура оформлення візи до Великобританії відрізняється залежно від конкретного типу дозволу. Коротко розглянемо основні кроки, які зазвичай виконуються під час подання заявки:

  1. Визначте мету свого візиту: наприклад, чи це є туризмом, діловою поїздкою, навчанням чи іншою обставиною.
  2. Підготуйте документи: насамперед необхідно підготувати паспорт, запрошення чи підтвердження бронювання, довідку з роботи, підтвердження фінансових документів.
  3. Заповніть анкету: абсолютно кожному заявнику потрібно заповнити онлайн-заявку на сайті уряду Сполученого Королівства UK Visas and Immigration (UKVI). Будьте уважні під час заповнення, оскільки помилки можуть вплинути на розгляд та результат вашої заявки.
  4. Сплатіть візовий збір: після заповнення анкети необхідно сплатити мито. Сума буде залежати від типу заяви та тривалості запланованого перебування.
  5. Подайте документи: після завершення всіх попередніх кроків подайте документи. Як правило це можна зробити онлайн. Перевірте, чи ви надали всі необхідні документи, перекладені англійською мовою.
  6. Здайте біометричні дані: у більшості випадків потрібно пройти процедуру біометричного збору даних, такі як відбитки пальців та фотографії.
  7. Слідкуйте за статусом анкети: після подання заявки ви зможете відслідковувати статус своєї анкети через систему відстеження на сайті UKVI.
  8. Отримайте рішення: після того, як посольство розгляне документи вам повідомлять про рішення. Якщо вам схвалено в'їзд, ви отримаєте візову мітку у свій паспорт.
  9. В'їзд до Великобританії: після отримання візової мітки дотримуйтесь вказівок щодо дат в'їзду та виїзду. При в'їзді в країну можуть бути потрібні додаткові документи, такі як підтвердження мети поїздки та фінансова гарантія.

 

Скільки коштує віза до Великобританії?

Вартість візи до Великобританії залежить від типу дозволу та запланованої тривалості перебування. Короткострокові візи, які видаються на строк до 6 місяців, коштують £115, включаючи туристичні, гостьові, ділові цілі візиту. Вартість довгострокових віз на в'їзд до Великобританії може змінюватися в залежності від часу, на який надається дозвіл:

  • На 2 роки – £400;
  • На 5 років – £771;
  • На 10 років – £963.

 

Документи для візи до Великобританії.

При підготовці до подорожі у Великобританію потрібно надати певний комплект документів. Нижче наведено загальний список, хоча вимоги можуть відрізнятися залежно від конкретної ситуації клієнта:

  • Закордонний паспорт: має бути чинним, з достатнім строком дії.
  • Анкета: заповнена відповідним чином, без помилок, відповідно до вимог посольства.
  • Документи, що підтверджують мету поїздки: наприклад, запрошення від родичів чи друзів, бронь готелю, квитки на заходи.
  • Фінансові гарантії: Витяг із банку, що підтверджує наявність достатніх коштів для проживання у Британії.
  • Підтвердження зв'язків із рідною країною: наприклад, довідка з місця роботи, документи про нерухомість, наявність сім'ї.

Якщо ви подорожуєте до Англії в гості, необхідно надати запрошення від громадянина або особи, яка має дозвіл на проживання в країні. Запрошення має бути оформлене у письмовій формі та містити таку інформацію:

  • ім'я та прізвище особи, що запрошує;
  • адресу його проживання у Великій Британії;
  • ціль вашої поїздки;
  • терміни вашого перебування;
  • зобов'язання сплатити ваші витрати під час перебування.

Строки розгляду заяви, зазвичай, становлять від 15 до 21 робочого дня. У разі термінового оформлення документів, термін розгляду скорочується до 5 робочих днів, але вартість послуг посольства при цьому збільшується.

В деяких випадках необхідно надавати додаткові документи в посольство. Наприклад, якщо ви збираєтеся навчатися в Англії, Вам знадобляться документи, що підтверджують зарахування до навчального закладу. Якщо ви їдете до Великобританії на роботу, необхідно надати документи від роботодавця.

 

Консультація із візовим фахівцем.

Якщо у вас виникають сумніви щодо того, які документи необхідно надати для успішного оформлення англійської візи, рекомендується звернутися за консультацією до нашого візового фахівця. Досвідчені професіонали в галузі візових питань нададуть вам допомогу у підготовці необхідних документів та правильному заповненні анкети. Це дозволить вам уникнути непотрібних труднощів та підвищить шанси на успішне отримання візи для поїздки до Великобританії.

Візовий експерт допоможе вам роз'яснити всі нюанси та забезпечить необхідну підтримку при оформленні документів, що зробить процес більш простим та ефективним. Професійна допомога заощадить ваш час та забезпечить більш впевнену та ефективну взаємодію з візовими органами.

Рейтинг: 3 / 5 (4)

Поради

Корисно знати

Як оформити бізнес візу до Британії?

З кожним роком збільшується кількість поїздок до Великобританії громадянами України по бізнес цілям. Відомий факт, що гр ...

Як отримати паспорт з готовою візою з Візового Центру Великобританії?

Коли головні етапи завершені (заповнена анкета, є запис на подачу, документи завантажені в особистий кабінет) кожна люди ...

Відновлення роботи Візового центру Великої Британії в м. Києві

Поступово в Україні і в інших країнах світу слабшають карантинні заходи. Але, на жаль, коронавірус нікуди не подівся, і ...

Яка ймовірність отримати відмову при оформленні візи до Великобританії?

Питання отримання візи до Великобританії без відмов завжди є і буде актуальним. В першу чергу потрібно дізнатися... ...

Віза до Великобританії під час пандемії коронавируса

У зв'язку з ситуацією у світі, Україна ввела карантинні заходи по всій країні, які безпосередньо пов'язані з переміщення ...

Подайте
швидку заявку

З Вами зв'яжеться наш менеджер для обговорення деталей

Введіть ім'я
Введіть номер телефону
Введіть ваше мiсто
Avisa
Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний