Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний
Тел.:
Як отримати візу в США за кордоном 2023? оформлення віз, фото на avisa.com.ua

Опубліковано на Avisa:   12.06.2023

З лютого 2022 року і до кінця року не працювало посольство США в Україні. У 2023 посольство відновило прийом співбесід на неімміграційні візи до США в дуже обмеженій кількості і тільки для тих, у кого був сплачений консульський збір раніше. Це означає, що записатися на співбесіду в Києві змогли лише ті люди, які мали сплачений збір за часів Covid-19 та їх співбесіди постійно скасовували або ті, хто сплатив збір до 13.02.2022 і так і не встиг записатися на співбесіду у зв'язку з війною. Якщо у Вас був раніше сплачений збір, радимо періодично перевіряти свій кабінет, щоб не пропустити вільні дати, на які можна записатися на інтерв'ю. Якщо Ви не змогли знайти доступну дату на співбесіду в Києві, Ви маєте право пройти співбесіду на візу в США за кордоном, але, на жаль, сплачений збір в Україні не можна буде повернути або перенести до посольства іншої країни.

Всі інші заявники, які не мають сплаченого візового збору, Ви можете подаватися за кордоном. Нижче напишемо список країн, які ми рекомендуємо розглянути для подання документів на візу до США за кордоном:

  1. Перше місце займає посольство США у Польщі (Варшава чи Краків), має зручне розташування, практично завжди є дати на співбесіду, на 2 тижні вперед, а іноді й раніше, є можливість розмовляти під час співбесіди такими мовами: англійська, польська, українська, російська. Зручна оплата візового збору – карткою онлайн. Отримати візу в США в Польщі є реальністю для кожного заявника за умови дотримання всіх вимог посольства та при проходженні співбесіди.
  2. Посольство США в Німеччині, є в таких містах (Берлін, Мюнхен, Франкфурт), дати на співбесіду як правило на місяць вперед, можливість розмовляти на інтерв'ю з офіцером німецькою, англійською, іноді є російськомовний офіцер. Також є можливість взяти із собою на співбесіду перекладача. Зручна оплата візового збору – карткою онлайн. Отримати візу в США через Німеччину можливо всім українцям, які проживають на території Німеччини, ті, хто має імміграційні кейси або вибір цієї країни, зручний для проходження інтерв'ю.
  3. Посольство США в Італії є в таких містах (Рим, Мілан, Флоренція, Неаполь), найближчі дати на співбесіду - на 2 тижні - 1 міс. наперед. Оплата візового збору – карткою.
  4. Посольства США в Чехії, Відні, Словаччині також приймають українців, але дат на співбесіди дуже мало.
  5. Посольства США в Болгарії, Румунії, Молдові мають обмежену кількість місць на співбесіду, і оплата візового збору здійснюється лише через касу локального банку.
  6. Посольство США в Канаді – мали згадати, оскільки у цій установі дати співбесід на рік наперед. Якщо у Вас термінова поїздка в США можна спробувати запросити термінову дату в посольстві, але, якщо Ви плануєте з туристичною метою звертатися за візою, рекомендуємо розглянути іншу країну, де дати будуть ближчими.

Насправді посольств/консульств США дуже багато, про всі згадати неможливо, тому якщо Вас цікавить конкретна країна, де Ви на даний момент проживаєте або плануєте пройти співбесіду на візу в США, радимо, для початку перевірити вільні дати в посольстві, яке цікавить, а потім оплачувати збір, та розпочинати процес.

Які головні нюанси в оформленні візи до США за кордоном?

  • Процедура оформлення візи в Америку в більшості випадків плюс-мінус однакова: необхідно оплатити візовий збір, записатися на співбесіду, заповнити візову форму, пройти співбесіду. Однак, існують нюанси, на які варто звернути увагу. При самостійному оформленні візи до Штатів рекомендуємо обов'язково вивчати інформацію на сайті місцевого консульства або звернутися до інформаційної служби.
  • Дати на співбесіду. Необхідно розуміти, що кожне посольство унікальне, має свій графік та кількість місць на співбесіду. Наявність дат розподіляють на дві черги, для резидентів (постійні жителі країни) та нерезидентів (тимчасово проживаючі, туристи, гості країни). Для резидентів країни дат та місць завжди більше, ніж для нерезидентів країни. На сайті Державного департаменту США можна попередньо дізнатися найближчі дати на співбесіди в тій чи іншій країні, але, зверніть увагу, що час очікування вказаний саме для резидентів. Тому єдиний спосіб точно дізнатися дати на інтерв'ю можна лише після оплати візового збору. Наприклад, отримати візу в США у Варшаві можливо у максимально стислий термін, оскільки у цій установі є завжди найближчі дати на співбесіду для нерезидентів.
  • Оплата візового збору. У кожному посольстві США свої правила оплати візового збору. Більшість представництв приймають оплату візового збору за допомогою картки будь-якого банку, і це вважається найпростішим та найшвидшим варіантом. Існують посольства, які приймають оплату мита тільки через каси місцевих банків країни, де розташовано представництво. І найскладніший спосіб оплати візового збору – через платіжні системи місцевих банків. Сплатити збори у такий спосіб можуть лише резиденти країни, на щастя, невелика кількість посольств мають такий варіант оплати.
  • Мова проходження співбесіди. На інтерв'ю візові офіцери розмовляють англійською чи державною мовою країни, де знаходиться Embassy of the USA. Небагато посольств мають співробітників, які розмовляють українською чи російською мовами. Врахуйте та перевіряйте цей нюанс. Можливо Вам потрібно буде самостійно подбати про перекладача, який зможе прийти разом з Вами на співбесіду, щоб допомогти з перекладом.
  • Адміністративна перевірка. Деякі категорії заявників можуть потрапити під додаткову перевірку. Це означає, що після інтерв'ю, офіцер не зможе ухвалити остаточне рішення, тому що йому буде потрібний додатковий час для перевірки документів та інформації. Заявника можуть попросити надіслати резюме та додаткові документи електронною поштою. Адміністративна перевірка може тривати час від 3-х днів до кількох місяців. Як правило, під додаткову перевірку потрапляють: ІТ-фахівці, заявники, які мають секретну інформацію в держ. структурах або мають навички та досвід роботи у сферах, пов'язаних зі зброєю, небезпечних вибухових речовин, біологічної чи хімічної зброї. Часто підпадають під перевірку люди, які раніше порушували закони, перебуваючи у США.

Наша компанія Avisa має багаторічний досвід роботи в оформленні віз в США за кордоном. Ми є одні з перших компаній на ринку, які практикували подачі українців у Варшаві та Кракові. Також ми надаємо послуги з отримання віз у США в таких країнах: Німеччина, Італія, Чехія, Словаччина, Великобританія, Канада, Португалія, Румунія та інших країн світу. Якщо у Вас залишилися питання, як оформити візу в США за кордоном, звертайтесь, наші менеджери із задоволенням наддадуть Вам повну інформацію про наші послуги.

Рейтинг: 5 / 5 (4)

Поради

Корисно знати

Green Card 2022. Керівництво до дії

В просторах інтернету можна знайти безліч статей та інформації з приводу грін кард. Щоб зрозуміти повністю весь процес, ...

Переможцям лотереї Грін Кард 2021 (The DV-2021 Diversity Visa program), що робити далі?

Щороку люди беруть участь у відомій лотереї Грін Кард, заявки на яку приймаються зазвичай з жовтня по листопад ...

Віза в США для українців під час війни 2022?

З лютого 2022 року посольство США в Україні припинило свою діяльність у галузі видачі неіміграційних та імміграційних ві ...

Правила в’їзду в Сполучені Штати Америки

Поговоримо сьогодні про правила в’їзду в Сполучені Штати Америки по візі B1B2 ...

Віза в США для няні 2021

Процес отримання неімміграційної візи в США завжди був складним. Необхідно знати всі тонкощі і нюанси, особливо якщо це ...

Подайте
швидку заявку

З Вами зв'яжеться наш менеджер для обговорення деталей

Введіть ім'я
Введіть номер телефону
Введіть ваше мiсто
Avisa
Пн - Пт 09:00 - 18:00, Сб - Нд - Вихідний